Кадър: БулфотоКолкото повече наближават парламентарните избори, толкова повече се увеличават и социологичните проучвания

...
Кадър: БулфотоКолкото повече наближават парламентарните избори, толкова повече се увеличават и социологичните проучвания
Коментари Харесай

Барометър при избори днес: ГЕРБ и ОП правят мнозинство в следващия парламент. Слави и ДБ не влизат в парламента

Кадър: Булфото

Колкото повече наближават парламентарните избори, толкоз повече се увеличават и социологичните изследвания за това какво ще се случи пред март.

Едно от най-впечатляващите изследвания предлагат  " Барометър ". По техните данни макар ежедневните корупционни кавги ГЕРБ и Оперативна програма имат задоволително гласове, че идващия парламент да създадат болшинство. 

В началото на ноември политическите настройки на интервюираните не търпят основна смяна. ГЕРБ резервират лидерското си място с 20,5%, сочи изследване на " Барометър ". След отшумяването на митингите и краткотрайното активизиране на силите си Българска социалистическа партия отбелязва спад (13,2%) и още веднъж нараства разликата сред първите двама в политическото състезание.

Движение за права и свободи (7,5%) и Оперативна програма (7,3%) са с съвсем изравнени сили, като сега патриотите печелят поддръжка с позицията си във връзка с поддръжката на България за Северна Македония за участие в Европейски Съюз и възходящото напрежение и терористични офанзиви в Ница и Виена на верска основа, осъществени от мигранти.

Това са тематики и въпроси, които от дълго време се повдигат от Оперативна програма и концентрират вниманието на по-националистически настроените гласоподаватели, както и тези, които поддържат обичайните полезности.
Следва да се има поради, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Оперативна програма - заемащи мястото на първите четири партии, са с ясно изразен и потвърден в избори корав електорат, който едва се въздейства от конюнктурни политически настройки.
Големият въпрос при тях (с изключение на ДПС) е действителната изборна акция и каква част от прилежащата им външна страна ще съумеят да задействат.

Няма динамичност в настройките към партията на Слави Трифонов " ИТН " – 3,7% от гласоподавателите биха го подкрепили при избори, като няма и смяна и в профила им – младежи и от дребни обитаеми места.

За Демократична България изявяват предпочитание да гласоподават 3,1% от интервюираните.

Нараства броят на колебаещите се (8,8%), които имат капацитет да разместят подредбата при избори. Увеличава се делът и на тези, които изрично отхвърлят да гласоподават (30,2%).

До регистрацията на изборните листи за постоянните избори, които са през месец март 2021 година, остават почти три  месеца.  Въпреки това като цяло изборите към момента не са във фокуса на българското общество, написа

Период на осъществяване на проучването: 06-11.11.2020 година
Методология: Количествено изследване
Представителност: популацията на България с изборни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 година
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно изявление
Финансиране: Собствено

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР